Yeni Alan Adı Uzantıları Geliyor.

Uzunca bir süreden beri konuşulan Yeni Alan Adı Uzantıları ( Generic Top Level Domains) parti parti satışa sunulmaya başlandı. Bir kısım uzantı satışta bir kısmı ön siparişte bir kısmı ise henüz beklemede, gerçekten ilginç uzantılar mevcut. 900 civarında uzantı planlanmış. Bu durumda epey bi sıkışan alan adı piyasası rahatlıyacak gibi görünüyor. 

18 Yıldır hizmet verdiğimiz müşterilerin alan adlarının tescil ve takibini  yapan bir firmanın yöneticisi olarak tavsiyem bu işi ciddiye alarak kurumsal hizmet almanız yönündedir. Sahip olduğunuz alan adlarını mutlaka profesyonel bir firmanın sizin adınıza yönetmesini isteyin ancak bütün bilgiyi yinede sadece o firmada bırakmayın kendinizde ama sadece kendinizde backup layın. İlki bu hizmet için para ödediğiniz firmadan kaliteli hizmet bekleyip hesap sorabilirsiniz. İkincisi ise herhangi bir sebeple firma ile irtibatınız koparsa bu bilgileri kendiniz kullanabilirsiniz. 18 yıl içerisinde bir çok farklı şekilde alan adını kaybeden ve asıl değerini ondan sonra anlayan bir çok kişi ve kuruluş gördüm. Ancak bu süre zarfında biz şirketimizde tek bir domain kaybetmedik. 

bu parantezi kapattıktan sonra Yeni Alan Adı Uzantıları na geri dönelim. Dikkat çekici uzantılar var bunlardan en önemlisi birçok şehirler birlikte .istanbul domaini sanırım. Bunun dışında iş kolları şirketler için çeşitli uzantılar var. Önümüzdeki günlerde tescil hizmetleri hızlanacak gibi.

Herkese firması, ürünü ile alakalı alan adlarını fıratçılara imkan vermemek için tescil ettirmesini tavsiye ederim. Ayrıca bu uzantılar ile tescil ettirilecek jenerik domainlerde tercih edilebilir. 

Şu anda satışta olanlar;

.bike
.camera  
.clothing  
.construction  
.contractors  
.directory  
.equipment  
.estate  
.gallery  
.graphics  
.holdings  
.kitchen  
.land  
.lighting  
.photography  
.plumbing  
.singles  
.technology  
.today  
.ventures
.guru

Deteylı bilgi için  http://newgtlds.icann.org/en/

Bu Konuda Hizmet Almak İçin www.okyanusmedya.com.tr 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder